HomeRealisatiesFamilie huybrechts

Familie Huybrechts

Voor deze moderne nieuwbouw hebben we een huzarenstukje geleverd met onze aluminiumconstructies. Zowel in de technische voorbereiding, atelier en plaatsing hebben we hier het onderste uit de kan moeten halen om al de elementen zoals schrijnwerk, aluminium plaatbekleding en zonweringen in elkaar te laten doorvloeien. Slankheid van de constructies was een extra eis van de klant en dus een extra obstakel om rekening mee te houden in de ontwerpen.

Hier hebben we de B70 Thermo reeks gebruikt voor de ramen – deuren en de SS 70 monorail voor het schuifraam. Dit was eveneens een primeur waar dit de eerste keer was dat we de SS 70 binnenschuivende monorail hebben toegepast. Hierdoor kan je de esthetische meerwaarde van de monorail combineren met de praktische meerwaarde van een binnenschuivend systeem. Ook zit het geheel mooi in de vloer verzonken zodat het glas precies in de vloer zit zonder profiel.

Door de toegepaste 3 voudige beglazing hebben we een superthermisch geheel kunnen aanbieden aan de klant. Door het principe toe te passen van ‘de ramen uit de dragende muren te hangen’ en dus vol in de isolatie te werken, hebben we nergens geen zwakke punten in de isolatieschil gecreëerd.

Naar zoninfiltratie in de woning heeft de klant ook niets aan het toeval willen overlaten. Hier hebben we gewerkt met drie verschillende types zonwering:

  1. Zonwerende beglazing
  2. Renson Fixscreens
  3. Renson Logiawood schuifzonwering

Deze dragen er toe bij dat het in de zomer lekker fris blijft, maar dat ze in de winter toch nog zonnewarmte kunnen oppikken door de grote glaspartijen.

Verder werden er nog kleine details aangelegd in aluminium plaatwerk in de RAL kleur van de ramen om een contrast te creëren met de heldere crepi.