HomeRealisatiesFamilie van den driessche

Familie van den Driessche

Op aanraden van hun architect heeft de familie Van den Driessche ervoor gekozen in zee te gaan met een betrouwbare bouwpartner, Cleirbaut Aluminium. Aangezien het de bedoeling was een gebouw uit de jaren 50 volledig te strippen en opnieuw op te bouwen tot een energiezuinige woning, waren wij met ons B70Thermo-profiel voor de ramen en deuren en de Super Slide 55 voor de schuiframen dé geschikte partner.

Er werd veel aandacht besteed aan het isoleren van deze oude woning, door een volledig nieuwe buitenschil te plaatsen. De keuze voor onze profielen was dan ook vanzelfsprekend, omdat deze voldoen aan de hoogste Belgische eisen en niets van hun esthetische waarde verliezen.

Ook op gebied van zonwering werden de nodige stappen genomen zoals het plaatsen van screens en zonwerende beglazing op de zuid- en westgevel. Dankzij de goede samenwerking en vlotte communicatie met de architect, in combinatie met onze expertise, konden de screens volledig ingewerkt worden.

Wat de veiligheid betreft, werd er niets aan het toeval overgelaten. Zo werden er, volgens de glasnorm, de nodige glasbladen in een gelaagde uitvoering voorzien. Ook hebben we de opengaande delen, in de kinderkamers, voorzien van kip voor draai beslag. Hierdoor kan de familie Van den Driessche het raam wel op kipstand zetten om te verluchten, maar niet op de draaistand om eventuele ongelukken te vermijden. Er werd wel een sleutel meegeleverd voor als het raam toch opengedraaid moet worden, bijvoorbeeld om de ramen te poetsen.