HomeRealisatiesProject gent

Project Gent

Voor deze KMO-units met bijhorende kantoren koos onze bouwpartner weer voor de beste kwaliteit van aluminium schrijnwerk. Door het risico op oververhitting moesten we hier gaan spelen met verticale screens, structurele zonweringen en zonwerende beglazing.

Dit architecturaal pareltje heeft zijn strakke uitstraling te danken aan onze B70 Thermo profielen in RAL 7021 structuurlak. Deze zorgen voor een super goede isolatie, grote stabiliteit en fantastisch uitzicht.

Door de grote zuidgerichte raampartijen bleek uit de voorstudie dat het gebouw enorm gevoelig is voor oververhitting. We hebben dus alles uit de kast moeten halen om het zo koel mogelijk te houden tijdens de hete zomermaanden.

Startende met de beglazing, hier werd gekozen voor een beglazing met een zontoetredingsfactor van 38%. Dit valt onder de noemer vierseizoensbeglazing. In de zomer word de hoogstaande zon geblokkeerd en in de winter als de zon laag staat, gaat deze beglazing wel een deel van de warmte doorlaten. Zo krijg je in elk seizoen het beste.

Omdat de beglazing maar een gedeelte van de warmte tegenhoud werd er ook gekozen voor verticale screens. Deze doekzonweringen, Fixscreen 100, van renson zijn bestand tegen zware weerstoestanden zoals wind en regen en bieden daarboven de best mogelijke zonwering mogelijk. Bovendien zijn deze doeken in alle kleuren en wevingen mogelijk waardoor je ze in elk project kan toepassen.

De structurele zonweringen zijn dan nog een extra item die de hoogstaande zon weert in de zomer. Deze zijn toegepast zodat de doekzonweringen niet constant in gesloten stand dienen te staan. Door de combinatie van deze 3 elementen heb je een waterdicht systeem met alle comfort dat je nodig hebt.