HomeTipOnderhoud

Hoe onderhoud ik mijn schrijnwerk?

Als u investeert in duurzaam aluminium schrijnwerk voor uw project, dan wilt u dat dit er zo lang mogelijk als nieuw uitziet. Waar moet u op letten?

Zoals bij alles blijft uw schrijnwerk er niet vanzelf als nieuw uitzien en dient u op regelmatige basis uw schrijnwerk te onderhouden. In onze onderhoud- en garantievoorschriften kan u hiervoor de nodige instructies terugvinden. Hieronder vindt u ook al het nodige advies om direct aan de slag te gaan.

Wij raden aan tweemaal per jaar uw schrijnwerk een schoonmaakbeurt te geven. Woont u nabij een drukke weg of aan de kust, dan raden wij aan om de frequentie te verhogen tot drie- à viermaal per jaar vanwege de agressievere luchtkwaliteit waaraan uw schrijnwerk wordt blootgesteld. Het reinigen van uw schrijnwerk kan u best doen met lauw water en een pH-neutraal schoonmaakmiddel. Schurende materialen of agressieve reinigingsproducten gebruiken wordt ten sterkste afgeraden aangezien deze de lak kunnen aantasten.

Wilt u uw ramen hun glans teruggeven, zodat ze er terug als nieuw uitzien? Gebruik dan een oppervlakte vernieuwer. Deze producten zijn te verkrijgen in onze filialen.