HomeTips en advies

Tips en advies

Bij het bouwen of renoveren van een woning komt heel wat kijken. U zit ongetwijfeld met een heel aantal vragen, die wij met plezier voor u beantwoorden. Heeft u nog een andere vraag die hieronder niet staat toegelicht, twijfel dan niet om contact op te nemen zodat een van onze experten u persoonlijk kan verder helpen.

Wat is een RAL-kleur?

De RAL is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. Dit coderingssysteem is de standaard in onze sector. Dankzij de RAL-codering mag u er zeker van zijn dat alle leveranciers met dezelfde kleur zullen werken.

Hoe onderhoud ik mijn schrijnwerk?

Het reinigen van uw schrijnwerk kan u best doen met lauw water en een pH-neutraal schoonmaakmiddel. Schurende materialen of agressieve reinigingsproducten gebruiken wordt ten sterkste afgeraden aangezien deze de lak kunnen aantasten.

Wat is de glasnorm?

Aangezien glas een zeer breekbaar materiaal is, moeten er enkele veiligheidsregels in acht genomen worden. Volgens de norm NBN S 23-002 moet u veiligheidsbeglazing voorzien aan de buitenzijde indien de beglazing op minder dan 90cm van de vloer wordt geplaatst en zich bevindt in de “menselijke activiteitenzone”.

Wat moet u weten over verluchting?

Als u een huis bouwt of grondig renoveert, dan is het verplicht om ventilatie te voorzien in uw woning. Wij als raamconstructeur spelen hier een belangrijke rol aangezien wij in het ventilatiesysteem C de toevoer van verse lucht kunnen regelen dankzij specifieke voorzieningen.